Jeugdgemeenteraad

Hoi ik ben Emma uit de kinderredactie.

Ik was op 28 mei mee met de 2 kinderen van onze school die in de jeugdgemeenteraad zitten. Gijs en Eva mochten met 2 echte raadsleden kennismaken. Dit waren Albert Dragt van D66 en Hilde van den Heuvel van het CDA. We hebben eerst even warme chocolademelk gedronken. Toen kregen we een rondleiding van Albert en Hilde. We gingen eerst naar de raadzaal. Daar konden Eva en Gijs vragen stellen aan de raadsleden. En ik heb daar een paar foto’s van. (Die zie je onderaan de bladzijde) We gingen na alle vragen weer verder. We liepen langs de vergaderzaal waar foto’s hangen van alle oud burgemeesters. Daarna gingen we naar boven. Daar liepen we langs de kantoren van de burgemeester en alle wethouders. Gijs heeft uitgebreid rondgekeken in de werkkamer van de burgemeester. Toen kwamen we een ambtenaar tegen. Hij vertelde wat over geldzaken in de gemeente. Snapte ik niet helemaal. Toen we klaar waren gingen we weer naar beneden en gingen we weer naar buiten en maakten we nog een foto met zijn allen.