Renata kinderboekenweek interview

Renata: samen met collega’s Puk, Irma, Anneke en Tom organiseren en bedenken wij de opening en anderen activiteiten en decoratie. 

Vraag: Mag je al iets vertellen over de Kinderboekenweek?

Antwoord: De Kinderboekenweek is voor meer aandacht voor het lezen. En elk jaar is er een thema en dit jaar is dat’ Worden wat je wil‘. Dat betekent dat beroepen in de Kinderboekenweek centraal staan. Daarom mag iedereen ook op de eerste dag verkleed naar school komen. En ouders met een interessant beroep mogen ook in de klas wat vertellen. Er zijn ook extra voorleesmomenten door ouders opa’s en oma’s mogen die in de klas mogen komen voorlezen. 

Vraag: Hoe zoeken jullie nieuwe boeken uit?

Antwoord: Wij kijken wat kinderen leuk vinden om te leren. Maar ook bijvoorbeeld waar houden kinderen hun boekverslagen over en welke boeken er het meest uit de bieb worden gehaald. Ik hou zelf ook heel veel van lezen en kijk naar welke nieuwe boeken voor de Kinderboekenweek verschijnen en dan maak ik daar een selectie van. En ik kijk ook op de top 40 of top 100 kinderboeken. En vraag naar de wensen van anderen juffen en meesters. 

Vraag: Wat is jou lievelingsboek eigenlijk? 

Antwoord: Het is bijna onmogelijk om deze vraag beantwoorden omdat er zoveel boeken zijn. De boeken van Tosca Menten zijn heel grappig.