Voedselbosjes

Onze school krijgt voedselbosjes, maar wat zijn voedselbosjes eigenlijk? Een voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 bestaand uit deels eetbare planten struiken en bomen.  Mb2 heeft mazzel, want die krijgt het grootste voedselbosje, want daar heeft het voedselbosje de meeste zon. Daar komen ook alleen maar eetbare planten. Maar wat vinden de kinderen hier eigenlijk van?    Tycho: “Wel leuk dat er eetbare planten komen te staan alleen die niet eetbaar zijn die zijn saai.” Isis: “Ik vind het wel leuk, want ik hou van buiten zijn en tuinieren ,alleen is het niet eerlijk dat mb2 een groter tuintje krijgt. Sef: “Ik vind het wel leuk, dat er eetbare dingen in de tuintjes komen te staan”. Philine: “Ik vind het leuk, want ik hou van tuinieren maar ik vind het ook wel jammer. Waarom  krijgt niet iedere klas een voedselbosje? Het doel  is in 2024,  1000 voedselbosjes in Nederland te maken en daar dragen wij nu aan bij.

Door Myrthe