Handenarbeid

Bij ons op school krijgt iedereen handenarbeid de lessen duren ongeveer een uur. Hierbij krijgen we ook een duidelijke uitleg en als we hulp nodig hebben krijgen wij ook hulp. Sommige opdrachten zijn moeilijker dan anderen maar allemaal goed te doen. Helaas moeten we na de handenarbeid vegen maar dan houden we het lokaal wel weer schoon voor de volgen de groep. Hier is een interview van onze handenarbeid juf.

Waarom vind je het leuk om handenarbeid te geven? Omdat ik het belangrijk vind dat je je ook op andere manieren kunt uitdrukken. Wat ik nog meer leuk vind is om te zien of je kunt je beginnen, kun je om met tijdsdruk, kun je het oplossen?

Met welke materialen werk je graag? Ik werk het allerliefst met klei.

Hoe maak je de posters? Ik kijk welk materiaal ik heb liggen ik kijk op pinterest ik laat mij ook graag inspireren door kunstenaars, dan gaat het in een grabbelton in mijn hoofd en maak ik er een ding van.

Waarom gebruik je posters als uitleg? Omdat sommige dingen niet zo makkelijk te verstellen zijn en met plaatjes is dat makkelijker.

Wat vind je de leukste dat we met handenarbeid gemaakt hebben? Het poppenhuis! En anders iets met klei.

Hoe lang geef je hier al handenarbeid? Ik werk hier nu 4 of 5 jaar.

Hoe kom je op de ideeën voor de lessen? Goed om je heen kijken voor inspiratie en dan iets uitkiezen dat ik weet dat julie het kunnen.

Door Myrthe en Ronja