kinderpagina
Interview Directeur

Hoe heet je? Ik heet Jeannette Ridderhof.

Hoe oud ben je?  Ik ben 55 jaar.

Heb je hiervoor nog een baan gehad? Ja, ik heb verschillende banen gehad: Voordat ik hier directeur werd was ik vakleerkracht beeldende vorming. Die school was ook een montessorischool en hij zat in Bussum. Daarvoor was ik beeldhouwer. Ik heb veel beelden gemaakt in opdracht, dat waren portretten of kopjes, grafbeelden van alles eigenlijk. Daarvoor heb ik bij een uitzendbureau gewerkt als bureau manager en daarvoor heb ik bij een bureau voor Executive search.

Waarom ben je op deze school gaan werken? Ik wilde graag directeur op een basisschool worden, ik heb daar ook een opleiding voor gedaan. Toen kwam er een vacature aan op deze school. Ik ging op de website kijken en ik vond hem zo leuk dat ik meteen ging solliciteren. Toen ik deze school binnenliep dacht ik meteen: “Dit is mijn school!”

Wat vind je zo leuk aan deze school? Ik vind dat alles klopt, dat is omdat het echt een montessorischool is. Maar daarbinnen klopt ook alles: Hoe de kinderen met elkaar omgaan, hoe het gebouw is dat je elkaar ziet en met elkaar op de gang werkt. De werkwijze van de Montessori dat iedereen zijn eigen tempo heeft en zijn eigen niveau en dat er zoveel met de kinderen besproken wordt en dat de kinderen echt serieus genomen worden. En wat ik ook hier heel bijzonder vind is dat er hier zo’n betrokken en deskundig team zit. En een fijne relatie met de ouders, de ouders zijn goed betrokken en er hangt gewoon een hele fijne sfeer.

Doe je nog een opleiding?  Ik had me ingeschreven voor een opleiding maar dat ging niet door, er waren te weinig deelnemers maar de deelnemers die zich hadden ingeschreven gaan we zelf iets mee doen. Het gaat over bildung en filosofie. Vooral filosofie vind ik zelf heel interessant.

Emma en Benjamin