Mediatoren

Hoera al onze mediatoren zijn geslaagd voor hun mediatorendiploma. Ze zijn al voortvarend aan de slag gegaan. Veel succes met het oplossen en helpen bij conflicten.

De mediatoren training was super leuk. We deden allerlei dingen zoals nep ruzies oplossen, casus schrijven en veel meer! Het was heel gezellig. We hebben super veel gedaan en daardoor hebben we veel geleerd! Ik ben heel erg blij met de dingen die we hebben gedaan en de manier hoe we het allemaal geleerd hebben. Het is een leuke manier om alles te leren en te doen de neppe ruzies oplossen waren ook leuk om te doen, Albert en Roos hebben ook ruzie gemaakt wij hebben dat op moeten lossen en dat ging ook goed, wij moesten ook ruzie maken voor andere mediatoren. Het is heel leerzaam en het is goed voor de kinderen om ruzies op te lossen, want anders is het buitenspelen voor de kinderen die ruzie hebben ook minder leuk. Als de kinderen zien dat wij mediatoren zijn (door een hesje of bandje) en ze komen naar ons om een mediatie te vragen dan lucht dat vaak op voor de kinderen en kunnen ze weer verder spelen. Als ze een mediatie willen komen ze naar ons toe en als wij zien dat kinderen ruzie hebben kunnen we er zelf ook op afstappen als we dat doen moeten we eerst vragen of ze een mediatie willen. Als de kinderen vechten mogen wij ze niet helpen dan moeten we het overlaten aan de juffen en meesters. Soms moet je heel stevig zijn en moet je hard praten voor de kinderen, want soms luisteren de kinderen niet en dan moet je hard en duidelijk praten en waarschuwen. We moesten ons voorstellen, zodat alle kinderen weten dat wij de mediatoren zijn. We krijgen ook nog een diploma en dan hebben we verschillende diensten. De diensten zijn bijvoorbeeld dat 2 kinderen naar buiten gaan met een hesje (bij de bovenbouw en middenbouw 2 verschillende kinderen) We hebben ook koppels dat zijn 2 kinderen die standaard bij elkaar zitten voor een half jaar en het liefst een jaar. De hesjes en bandjes liggen in een kastje in de keuken beneden in de school.

.